Wat is AcuSilk?

AcuSilk

AcuSilk, ook wel bekend als meridiaan-kleurentherapie, is een behandelmethode binnen de acupunctuur.

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van naaldjes die op acupunctuurpunten in het lichaam worden geprikt, echter met de AcuSilk methode wordt gebruik gemaakt van natuurlijk gekleurde zijde die op acupunctuur punten of op te behabdelen gebieden wordt geplakt. Deze zijde moet daar dan gedurende drie tot vijf dagen opgeplakt blijven om de stimulatie maximaal te laten plaatsvinden. AcuSilk is ontwikkeld binnen de antroposofie, waar men heeft ontdekt dat iedere meridiaan in het lichaam overeen komt met een bepaalde natuurlijke kleur. Wordt deze kleur met behulp van zijde, die op antroposofische wijze geverfd is, op specifieke punten of gebieden op het lichaam geplakt, dan geeft dit een uitwerking op de meridiaan die overeen komt met de betreffende kleur.

Bij welke aandoeningen is AcuSilk te gebruiken?

Hoe ziet een AcuSilk behandeling eruit?

Net als bij een normale behandeling acupunctuur, zal ook voor behandeling met AcuSilk een intake worden gedaan, om vervolgens met de polsdiagnostiek tot een diagnose te komen waarop behandeld kan worden.
Afhankelijk van wat er behandeld zal worden, worden er gekleurde zijde lapjes geplakt in het te behandelen gebied of op geselecteerde acupunctuur punten.
Daarna krijgt u een instructie mee naar huis, hoe u zelf thuis iedere dag de lapjes moet plakken om een gewenst resultaat te krijgen. De lapjes moeten dagelijks ververst worden. Dit moet gedurende drie tot vijf dagen.

Acupunctuur en AcuSilk

AcuSilk is ook prima te combineren met reguliere acupunctuur. Bent u bijvoorbeeld al onder behandeling voor acupunctuur of wilt u met reguliere acupunctuur behandeld worden, maar heeft u bijvoorbeeld ook last van een litteken of moedervlek, dan kunnen we deze altijd ook met AcuSilk behandelen. Dit valt dan binnen de acupunctuur behandeling.

Meer lezen...

Wat is acupunctuur?
Over de behandeling
Het werken met de Stammen en Takken binnen de acupunctuur
Voor welke aandoeningen?
Cosmetische Acupunctuur
Face Reading
AcuSilk

Nieuws

Vrijdag 24-8 is de laatste mindfulness thema-avond van deze zomer.
 


In verband met cursussen is de praktijk op maandagen vanaf 17.30 gesloten en op woensdagen de hele dag gesloten