Cosmetische Acupunctuur

Bij Balans Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur in Noordwijkerhout kunt u ook terecht voor behandelingen Cosmetische Acupunctuur. Lekker in je vel zitten en je goed voelen zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Cosmetische Acupunctuur kan hier een goede bijdrage aan leveren. Van maandag tot en met vrijdag kunt u voor behandelingen Cosmetische Acupunctuur terecht in mijn praktijk op het Via Antiqua te Noordwijkerhout. Wilt u liever aan huis behandeld worden dan is dit in de regio Haarlem – Leiden mogelijk. Behandelingen aan huis kunnen uitsluitend plaatsvinden in de avonduren.

Wat is Cosmetische Acupunctuur?

Cosmetische Acupunctuur, ook wel bekend als Acupunctuur voor Gezichtsverjonging, Anti-Aging Acupunctuur of Facial Rejuvenation Acupunctuur, is een behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de Chinese Geneeskunde.

Ten tijde van het Chinese Keizerrijk was deze behandeling voorbehouden voor de Keizerin en de concubines van de Keizer, maar tegenwoordig is deze behandeling voor iedereen beschikbaar en wordt het ook steeds vaker toegepast. Veel Hollywood sterren verkiezen tegenwoordig deze vorm van behandeling boven bijvoorbeeld een behandeling met Botox.

Door gebruik te maken van zeer fijne naaldjes wordt de energie in het lichaam gestimuleerd en de doorbloeding verbeterd. Door het toepassen van speciale technieken worden o.a. rimpels verminderd, de huid verstevigd en wordt de glans van het lichaam hersteld. Er wordt een licht liftend effect bereikt en ook problemen als hangende oogleden en andere tekenen van veroudering kunnen worden behandeld.

Acupunctuur is een behandelwijze die kijkt naar de persoon als geheel en niet naar een enkel symptoom. Tijdens het eerste consult wordt daarom niet alleen besproken wat u wilt bereiken met uw gezichtsbehandeling, maar wordt er ook gevraagd naar uw algehele gezondheid. Acupunctuur is er in het bijzonder op gericht om het evenwicht in het lichaam te herstellen, om zo de energie door het gehele lichaam goed te laten verlopen. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt daarom door mij ook altijd gebruik gemaakt van behandelprincipes uit de Klassieke Acupunctuur, waarbij ook enkele naaldjes op het lichaam worden geplaatst voor een optimaal effect.

Wat zijn de voordelen van Cosmetische Acupunctuur?

In tegenstelling tot Botox of chirurgische ingrepen is Acupunctuur een zeer natuurlijke methode om de veroudering van de huid in het gezicht tegen te gaan en rimpels te verminderen. Door het plaatsen van zeer fijne naaldjes in het gezicht kan een goed resultaat worden behaald, zonder dat er daarvoor lichaamsvreemde stoffen in het lichaam worden geïnjecteerd. Ook hoeft er niet in het lichaam gesneden te worden. Er ontstaan dus ook geen littekens.

Botox heeft een zeer snel resultaat, doordat het de spieren in het aangezicht verlamt. Om dit resultaat te behouden, moet er echter vaker behandeld worden met Botox. Per keer dat dit gedaan wordt, moet echter de dosis worden verhoogd om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Door de verlamming van de aangezichtsspieren verdwijnt de mimiek uit het gezicht en krijgen mensen min of meer een maskergelaat. Daarnaast is Botox een gif en dus niet gezond voor uw lichaam.

Door middel van cosmetische acupunctuur kost het wat meer behandelingen om een effect te bereiken, echter treden hierbij geen bijwerkingen op. Wel kan het een enkele keer voorkomen dat er bij een behandeling een kleine bloeduitstorting ontstaat. Deze trekt na een paar dagen weer weg.

De huid krijgt meer stevigheid en glans en ziet er gezonder en jonger. Rimpels worden minder diep, zonder dat u de controle over de spieren in uw gezicht verliest. Uw gelaat verandert niet, zoals bij chirurgie wel het geval is.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste keer dat u voor Cosmetische Acupunctuur komt, wordt een intake gedaan, waarin er besproken wordt wat u wilt bereiken en wat de Cosmetische Acupunctuur u daarin te bieden heeft. Daarnaast zal er gevraagd worden naar uw algehele lichamelijke conditie en zullen er door mij vragen worden gesteld die mij een inzicht geven hoe de energie in uw lichaam ervoor staat.

Na dit gesprek zal ik, door te kijken naar uw gezicht en door het voelen van uw pols een totaalplaatje opmaken waarmee ik een behandeling kan voorstellen en in overleg met u kan starten.

Een behandeling Cosmetische Acupunctuur bestaat altijd uit een gezichtsmassage gevolgd door het gebruik maken van zeer fijne naaldjes die in het gezicht geplaatst worden om de te behandelen gebieden aan te pakken.

Daarnaast maak ik gebruik van de reguliere acupunctuur om de energie in uw lichaam te bevorderen of te harmoniseren. Hiervoor maak ik gebruik van de Klassieke Chinese Acupunctuur volgens de methode Stammen en Takken.

Ter afronding wordt het gezicht nog even licht gemasseerd om de doorbloeding nog extra te stimuleren.

De eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf uur, de vervolgbehandelingen duren ongeveer één uur. 

 

Balans Praktijk © 2019 | PIXIT Ontwerpstudio & Yuzi