Aan de buitenkant lijk je geslaagd.
Maar zo voel je je van binnen niet! Steeds vaker zit je er goed doorheen! Je bent kapot!

Studeren, hard werken en carrière maken. Dat was jouw route naar succes. Maar nu is je leven veranderd. Een partner, kinderen, andere prioriteiten...

Als je zo doorgaat liggen depressie en burn-out op de loer. Je eigen perfectionisme zie je nu al in je kinderen terug. En je relatie wordt ook zwaar op de proef gesteld.

Maar het hoeft niet zo te zijn! Als je nu de regie over je eigen leven pakt kun je weer gelukkig worden op je eigen voorwaarden. Zonder alle verwachtingen van anderen.

Maar hoe doe je dat? In het traject Prioritize your Life help ik jou in 90 dagen om je leven weer op het juiste spoor te zetten. Je ontdekt wat werkelijk belangrijk voor je is en hoe je daar je leven op inricht.

Je bent maar één besluit verwijdert van een nieuwe koers!

Je leven vraagt om andere prioriteiten.

Je leven is veranderd. Je bent een nieuwe fase ingegaan. Met andere prioriteiten, wensen en verlangens. Iets wat eerder nog zo belangrijk leek, dat voldoet niet meer. Heb je daar weleens bij stil gestaan? Als young professional met een drijfveer voor succes is het niet meer dan logisch dat hard werken, carrière maken, prioriteit heeft. Maar nu je een gezin hebt, blijk dat plaatje niet meer te voldoen.

Je wilt het goed doen voor je gezin. Dat je kinderen het goed hebben en gelukkig opgroeien.

Dat vraagt tijd en aandacht van jou.

Maar je bent er niet voor je gezin. Ze zien je meer in je telefoon, dan dat je met ze in verbinding bent. Jouw prestatiedrang en perfectionisme hebben ook effect op je kinderen. Ze zijn streng voor zichzelf. Bang om fouten te maken, vertonen ze tekenen van faalangst.

Het is tijd om het tij te keren

 

 

Wanneer je naar gezichten om je heen kijkt, of naar je eigen gezicht in de spiegel, dan is de kans erg groot dat je qua gezichtsvorm een behoorlijk symmetrisch gezicht ziet. Maar is jouw gezicht wel zo symmetrisch als je zelf denkt?

Ieder mens heeft een dominant oog. Een oog, waarmee je voornamelijk kijkt. Dat oog neemt voor het grootste gedeelte één helft van een gezicht waar en je hersen vullen het beeld verder aan en zo ontstaat er een behoorlijk symmetrisch beeld van het gezicht dat je voor je hebt.

Maar in feite zijn gezichten helemaal niet zo symmetrisch, zowel qua vorm als qua hoe we ons gezicht markeren.

Wanneer je een lijn midden door het gezicht trekt, dan krijg je twee helften. Een rechter helft en een linker helft. Binnen de kennis van het gezicht lezen kennen we de rechterkant als de kant die we aan de wereld laten zien. De linker kant van het gezicht is de meer privé kant. De gevoelens en gedragingen die we niet zo graag aan de wereld om ons heen laten zien, maar meer voor ons zelf houden.

Een analyse van de twee gezichtshelften kan ons daardoor een mooi inzicht geven in onze binnenwereld en wat we aan de buitenwereld laten zien.
Ieder mens streeft, onbewust, altijd zoveel mogelijk naar heel en een zijn. Wanneer je hier bewust mee aan de slag wilt gaan, is het dan dus handig om goed te kijken naar de verschillen tussen de linker- en de rechterhelft. Want daar liggen de aanwijzingen verborgen in hoe je dit heel zijn nog meer kunt bereiken.

Een eenvoudige manier om dit te doen, is door een foto van je gezicht te maken. Zorg er dan voor dat je recht in de camera kijkt en alles zoveel mogelijk recht is uitgelijnd.
Vervolgens kan je in een fotobewerkingsprogramma de foto halveren door het midden van je gezicht heen. Een helft kopiëren, spiegelen en weer plakken, zodat je een heel gezicht krijgt. Je hebt dan een heel gezicht, bestaande uit 1 helft. Doe dit ook voor de andere helft en je kunt de beide gezichten dan mooi naast elkaar vergelijken. Voor op je smartphone zijn er ook mooie apps te downloaden die dit voor je kunnen doen.

Hieronder heb ik een foto van mijn eigen gezicht gemaakt en op deze wijze bewerkt.

Different sides of the face

Hier boven zie je de rechter gezichtshelft samengevoed tot één gezicht, mijn eigen gezicht en mijn linker gezichtshelft samengevoegd tot één gezicht.

Kijkend naar deze 3 foto’s zijn er aardig wat verschillen te benoemen. Sommige misschien meteen duidelijk. Andere misschien wat minder duidelijk. Hieronder vertel ik wat meer over een paar van de verschillen die je kunt zien tussen links en rechts.

Caspar van der Poel right side smallKijken we naar het gezicht bestaande uit de rechter gezichtshelft. Dan zien we hier een wat smaller en iets rechthoekig gezicht. De ogen zijn wat meer dicht gehouden. De wenkbrauwen zijn vol, lopen vanuit het midden wat meer op om vervolgens aan de buitenzijde van het oog een sterke hoek omlaag te maken.  

 

 

 

 

Caspar van der Poel left side smallHet gezicht gevormd uit de linker gezichtshelft laat daarentegen een wat breder en iets ronder gezicht zien. En hoewel hier de ogen ook nog redelijk dicht worden gehouden, is de iris toch een stuk duidelijker zichtbaar. De wenkbrauwen, nog steeds vol, lopen in dit gezicht toch minder sterk omhoog en de hoek die gevormd wordt is minder sterk.
Een ander verschil ten opzichte van de rechter gezichtshelft is dat het oor hier iets meer van het hoofd af staat.

 

Kijken naar de verschillen die zichtbaar zijn tussen de linker en rechter gezichtshelft kan je een hoop informatie geven over de persoon waar je naar kijkt.

Deze korte analyse van mijn gezicht laat bijvoorbeeld zien, dat ik naar de buitenwereld soms wat daadkrachtiger en besluitvaardiger overkom dan hoe ik mij van binnen in werkelijkheid voel. Naar de buitenwereld toe ben ik snel geneigd om tot actie over te gaan en gauw stappen te zetten, zelfs wanneer ik er zelf nog niet helemaal klaar voor voel.
Ik heb een scherp, analytisch oog voor de wereld om me heen en laat de wereld niet gemakkelijk binnen. Naar mijn directe omgeving ben ik meer open, maar ook dan nog houd ik de dingen nog strikt onder mijn controle.

Dit zijn slechts een paar details die een analyse van de twee gezichtshelften je kan vertellen. Door op deze manier naar gezichten te kijken is er nog zoveel meer dat je te weten kan komen.
Wil jij weten welk verhaal de twee helften van jouw gezicht vertellen? Neem dan direct contact met mij op.

Wil je zelf meer te weten komen over Face Reading. Meld je dan aan voor de basiscursus Face Reading: Vorm & Structuur.
In deze cursus leer je kijken naar de gezichtsvormen en structuren en krijg je inzicht in wat deze dingen je vertellen over persoonlijkheid/karakter.
Je krijgt hiermee meer inzicht in jezelf en daarnaast kun je de opgedane kennis gelijk benutten in je dagelijks leven. Gezichten van andere mensen zullen nooit meer hetzelfde zijn voor je!

Caspar van der Poel
16 april 2019

Hoe ik je help

Je wil jezelf en je leven opnieuw vormgeven. Leven zoals je het voor ogen hebt en past bij de levensfase waar je nu in zit. Een goede carrière én een goed gezinsleven. Met voldoende tijd en ruimte voor jou. In een 1 op 1 traject gaan we daar samen intensief mee aan de slag. Werk je liever in een groep aan het omgaan met stress, druk en de hectiek van het dagelijks leven? Kijk dan naar de training Mindfulness.

Leven op jouw voorwaarden

Het is tijd om de voorwaarden van jouw leven een update te geven.

Prioritize your Life!

  • Nieuwe fase, nieuwe prioriteiten.
  • Pak de regie terug over je eigen leven.
  • Een betere relatie met jezelf.
  • Er weer zijn voor de mensen om je heen.
  • Nieuwe levensdoelen volgens jouw kernwaarden.

Ontdek meer

Je rust terugvinden

Je wil rust in je hoofd. Rust in je lijf. Weg met dat gejaagde gevoel. Meer in het nu leven en genieten.

Mindfulness Training

  • Je stress weer de baas worden.
  • Eindelijk rust in je hoofd.
  • Weer lekker door kunnen slapen.
  • Laserfocus.
  • Simpelweg gelukkiger zijn en meer echt tevreden.

Ontdek meer

Mindful Leven

Je bent het rennen en vliegen nu echt zat. Het is tijd om je leven echt anders in te richten.

Mindful Living Jaarprogramma

  • Houden van jezelf.
  • Bewust kiezen wat echt bij je past.
  • Flexibel omgaan met uitdagingen.
  • Stress houd je niet meer in de greep.
  • Mindfulness echt in je leven integreren.

Ontdek meer 

Ben jij er klaar voor

Stap 1

Laten we elkaar spreken: Boek je gratis gesprek Priority Call

Stap 2

Zijn we een matchstart: Start jouw individuele traject.

Stap 3

Pak de regie terug op jouw leven.

Stap 4

Resultaat: Weer kunnen genieten van wat je doet

Stap 5

Plan nu die Priority Call

Testimonials

Ik pak in het team nu de taken op die bij mij en mijn doelen passen. Daardoor loopt mijn carrière nu in de richting die ik wil.
Dhr. D.A. Roelofs, Woonbegeleider

Blog Gelijk zelf al aan de slag?

In deze blogs deel ik tips, inzichten en oefeningen met je, waar jij nu al direct mee aan de slag kan! Zo pak jij nu al de regie over jouw leven.

Jezelf vergelijken met anderen maakt je ongelukkig

Zo stop je ermee.

En zorg je voor neer geluk en zelfvertrouwen.

Deze vooroordelen staan jou in de weg

om de rust en het geluk te vinden waar je naar op zoek bent.

Ik hoor wat jij niet hoort

Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort en het is….
?
?
?

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen