“Wie hard is en stroef wordt gebroken.
Wie zacht is en buigzaam zal zegevieren.
- LaoZi, Dao De Jing

Vind jij het ook zo jammer dat de wereld zich niet aan jouw spelregels houdt?

De wereld om je heen houdt zich niet bezig met wat jij allemaal zou willen doen en bereiken. De wereld gaat gewoon haar eigen gang. En dus komt het nogal eens voor, dat de route die jij van te voren zo mooi had uitgestippeld om je doelen te bereiken, ineens een hele andere wending krijgt.

Flexibiliteit zorgt dat jij je doelen wél bereikt

En dan is het de vraag “Hoe flexibel ben jij?” Want hoe flexibeler jij kunt omgaan met wat er op je pad komt, des te groter is jouw kans van slagen. Des te groter is de kans, dat jij je doelen gaat bereiken.Joshua Tree

Neem bijvoorbeeld de Joshua Tree hier op de afbeelding. Zijn doel is om richting de hemel te groeien. En dat in woestijn gebied in het westen van de VS. Niet gelijk de makkelijkste omgeving. Sommige slagen erin om met weinig omwegen hun doel te bereiken, maar vaak komen er ook veel hindernissen op hun pad. En dus maken ze een vertakking en nog één en nog één. Tot uiteindelijk de Joshua Tree zo gegroeid is, zoals je hier op de foto ziet. Zijn uiteindelijke doel bereikt hij. De weg ernaartoe is niet wat hij van te voren dacht.

En jij?

Hoe flexibel ben jij waar het aankomt op het omgaan met de obstakels die op je pad komen? Ga je ermee aan de slag? Pak je ze aan? Vind je wegen om ermee om te gaan? Als dat zo is, ga dan vooral zo door!

Of ga je in verzet? Ga je vechten tegen het feit dat dit juist jou nu moet overkomen? In verzet omdat het volgens jouw spelregels nu niet zo zou moeten zijn.

Stop! Haal eens een paar keer diep adem. Neem afstand. Laat het vechten los.

Wanneer je er te dicht bovenop blijft, wanneer al je aandacht en verzet richting je probleem gaat, dan is het ook niet te overzien. Erken dat het probleem er op dit moment is en laat het er zijn. Doe een stap naar achteren en zoom uit. Word jezelf gewaar van de verhalen die jij jezelf vertelt.

Houd het heft in handen en stel jezelf de vraag: “Wat kan ik nu wél doen?”
Wat kan je nu wel oppakken en waarmee kan je wel aan de slag gaan. Het is misschien niet wat je van te voren gedacht had, maar er is een andere route in de richting van je doel.

Neem die beslissing en ga ervoor.

Ik help je graag

Kan je er wat hulp bij gebruiken? Dan sta ik graag voor je klaar.

caspar over faceradingIk ben Caspar van der Poel en als Coach & Trainer help ik jou om er nu echt voor te gaan. Jij hebt doelen en dromen die je wilt verwezenlijken. Dat boek dat je zo graag wilt schrijven. Of je eigen bedrijf. Wat het voor jou ook is, het is het waard om er helemaal voor te gaan.

Aandacht voor jezelf en wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Duidelijke doelen stellen. Mindfulness en actie ondernemen. Ben jij er klaar voor om ervoor te gaan? Neem dan direct contact met mij op.

Waar liggen jouw prioriteiten? Boek je gratis Priority Call en ik kijk met je mee.

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen