Wat is acupunctuur?

Acupunctuur heeft zijn oorsprong in Azië en met name China. Daar wordt deze vorm van geneeskunde al 5000 jaar gebruikt bij het behandelen van ziekten en aandoeningen. In de jaren 60 is de acupunctuur in de vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) (Traditional Chinese Medicine, TCM) naar het westen gekomen en is sindsdien geleidelijk aan steeds meer in populariteit toegenomen.

Het werken met de Stammen en Takken binnen de acupunctuur

Het werken met de Stammen en Takken binnen de acupunctuur, betekent werken met een zeer authentieke vorm van acupunctuur.

Het principe van Stammen en Takken is een zeer uitgebreid en complex geheel, dat niet eenvoudig in zijn totaliteit is uit te leggen. Het is dan ook niet mijn intentie om hier een volledige omschrijving van deze filosofie te geven. Wat ik wel probeer, is in vogelvlucht te omschrijven wat Stammen en Takken inhoudt en wat het werken volgens dit concept betekent binnen een behandeling acupunctuur.

Hoe ziet een behandeling acupunctuur er uit?

Voor een behandeling door middel van acupunctuur kunt u zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist bij mij terecht.

De eerste keer dat u binnenkomt voor een acupunctuur behandeling, zal er een intake worden gedaan. Doormiddel van deze intake wordt er een analyse gemaakt van het gezondheidsprobleem waarvoor u komt.

Voor welke aandoeningen gebruik je Acupunctuur?

Acupunctuur kan helpen bij een heel scala aan aandoeningen, zoals bij:

Wat is AcuSilk?

AcuSilk, ook wel bekend als meridiaan-kleurentherapie, is een behandelmethode binnen de acupunctuur.

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van naaldjes die op acupunctuurpunten in het lichaam worden geprikt, echter met de AcuSilk methode wordt gebruik gemaakt van natuurlijk gekleurde zijde die op acupunctuur punten of op te behabdelen gebieden wordt geplakt.

Face Reading

Face Reading is het bestuderen van de kenmerken en lijnen in het gezicht, om op deze wijze een inzicht te krijgen in iemands karakter en ervaringen.

Van jongs af aan leren we kijken naar gezichten en leren we gezichtsuitdrukkingen en kenmerken te herkennen en interpreteren. Ons gezicht is daarmee een zeer belangrijk onderdeel in de dagelijkse communicatie.

Balans Praktijk © 2022 | Made by PIXIT Ontwerpstudio & Yuzi