Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort en het is….
?
?
?


Een hele schelle piep in mijn oren. Tinnitus noemen ze dat.
En eigenlijk hoor je mij daar ook nooit over. Zo weinig zelfs dat zelfs mijn man laatst verbaast was, dat ik het erover had. Ik mag er al sinds ´t einde van mijn tienertijd/begin 20 van genieten.

Dat ik niet de enige ben met deze klacht, dat weet ik heel zeker. Ik kom het vaker tegen bij klanten. En voor hen is het een grote bron van ergernis, frustratie en stress. En dat snap ik. Het is ook niet bepaald prettig, de hele tijd zo’n geluid horen dat er eigenlijk niet is. Zeker wanneer je in stilte gaat zitten, met de aandacht naar binnen gekeerd.

Het is vervelend. En dus wordt de aandacht er naartoe getrokken, met allerlei gedachten van afkeer.

? ‘Moet dit nu´
? ´Ik wil dit niet´
? ´Gaat dit ooit nog over´
? ´Dit houd ik niet vol´
? ´…´

Gedachten van afkeer. Weerstand. En met die weerstand ontstaat er een lijden, nog bovenop de ervaring van de tinnitus.

De enkele keer dat ik het over mijn ervaring met tinnitus heb, en vertel dat ik ook al zeker 18 jaar ervan geniet, krijg ik reacties als: “Wat vervelend voor je.” “Wat verschrikkelijk.” “Ik hoop dat je er niet al te veel last van hebt.”

Maar weet je… Ik heb tinnitus. Ik hoor constant een schelle piep in, met name, mijn rechter oor. Maar ik heb er geen last van.

Het is er. En daar blijft het in mijn gedachten bij.

Het staat mij nergens in de weg.

En wat ik kan, dat kan jij ook leren. Daar help ik je graag bij!

CasparIk ben Caspar van der Poel 

En ik help jou jezelf weer te zien, zodat jij jezelf ook weer kunt laten zien. Klachten, zoals tinnitus, maar ook andere chronische (pijn)klachten... Je hebt ze, en daarnaast heb je nog zoveel meer. Ze hoeven een waardevol leven niet in de weg te staan. Ik help jou om weer vooruit te komen. Zodat jij gaat doen wat belangrijk voor jou is. Je leer om je klachten met een accepterende houding te benaderen en een leven op te bouwen dat voor jou van betekenis is. Dat doe ik bijvoorbeeld in het coaching programma Laat zien wat je Waard bent!

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen