Meer dan alleen lijnen op je gezicht.

Heb je wel eens goed gekeken naar de lijnen op je gezicht? Ze vertellen een verhaal, een verhaal van emoties, ervaringen en zelfs van je gezondheid.
Neem bijvoorbeeld de lijnen tussen de wenkbrauwen. Als je een beetje om je heen kijkt zie je ze vast wel… Misschien zelfs bij jezelf.

Frons rimpels worden ze genoemd.

Maar wat vertellen deze lijnen eigenlijk?

In de wereld van de Chinese Face Reading en de Chinese Geneeskunde, zien we het gezicht als een afspiegeling van onze innerlijke wereld. En daarmee ook als een reflectie van onze emoties.
De emoties zijn verbonden met de vijf ‘elementen’ - hout, vuur, aarde, metaal en water - die symbool staan voor alle processen in het universum.
De frons rimpels, vaak geassocieerd met irritatie en frustratie, worden bijvoorbeeld geassocieerd met het element Hout. Dat element staat bekend om zijn directheid en focus.

Wat gebeurt er als we dit element te veel gebruiken?

Als je te lang gefocust en gespannen blijft, kun je jouw flexibiliteit verliezen en vastlopen in starheid. Dit kan zich niet alleen fysiek manifesteren, zoals in stijve spieren en pezen, maar ook mentaal, waardoor je minder veerkrachtig wordt in het omgaan met dagelijkse uitdagingen.

De Kaart van Emoties.

emotional map

Gelukkig biedt je gezicht ook een route naar herstel. En daarin is De Kaart van Emoties van onschatbare waarde. Door je bewust te worden van de patronen die op je gezicht te zien zijn en de emoties die eraan ten grondslag liggen, kunnen we beginnen met het ontrafelen en doorbreken van deze patronen en het creëren van een nieuwe balans.

Door met bewuste aandacht en zelfcompassie te kijken en van daaruit emoties te leren toelaten én loslaten.

In de spiegel“Bamboo is flexible, bending with the wind but never breaking, capable of adapting to any circumstance. It suggests resilience, meaning that we have the ability to bounce back even from the most difficult times...
Your ability to thrive depends, in the end, on your attitude to your life circumstances. Take everything in stride with grace, putting forth energy when it is needed, yet always staying calm inwardly.”
-Ping Fu

Wanneer je merkt dat je vastloopt in gezondheidsklachten of emotionele patronen, helpt een Face Reading je om meer inzicht te krijgen. Door de signalen van je gezicht te begrijpen, kun je de stappen zetten naar herstel en transformatie.

Wil je meer leren over de boodschappen die je gezicht meedraagt en hoe je deze kunt interpreteren voor innerlijke groei? Neem dan deel aan de workshop "De Kaart van Emoties" van donderdag 16 mei.

Dan ontdekken we samen wat jouw gezicht te vertellen heeft en hoe je deze wijsheid kunt gebruiken om een leven van vreugde, vrijheid en voldoening te creëren.

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen