gevangen voelenHeb jij het gevoel dat er altijd wel wat moet? De hele dag door.
Het gevoel dat er nooit eens niets te doen is. 

Je voelt de druk.
De Hectiek.
De haast.

Het is druk in je hoofd.
Het is onrustig in je lichaam.

En eigenlijk heb je ontzettende behoefte aan rust. Rust in je hoofd. Even geen gedachten hebben. Niet meer piekeren. Niet meer bezig zijn met alles wat nog moet. Of wat er allemaal van je verwacht wordt.
Je wil meer tijd nemen voor jezelf. Vriendelijker zijn en beter zorgen voor jezelf. Meer genieten van het moment. Weer het gevoel van tevredenheid en geluk kunnen ervaren. 

Je leven staat nooit stil.

Je hebt een druk bestaan. Er is altijd wel iets te doen. Je werk, het huishouden, zorg voor de (klein)kinderen, mantelzorg. Door de week ben je aan het rennen en vliegen. En in het weekend moeten de afspraken met vrienden ingepland worden, want die moet je ook nog zien.
En ondertussen vragen alle pushmeldingen op je telefoon ook een hoop aandacht.
Er lijkt nooit een eind aan te komen. Je leven staat nooit stil. Maar eigenlijk voelt het meer alsof je geleefd wordt, dan dat je zelf echt aan het leven bent. Laat staan dat je ervan geniet.

Hoe lang ga je dit nog vol houden?

Is bij jou het gevoel van vermoeidheid al de standaard geworden?
Sta je ’s morgens al moe naast je bed. Nog verre van uitgerust?
Misschien heb je last van pijnklachten. Stijfheid in je nek/schouders/rug?
Heb je regelmatig last van hoofdpijn?

Als het zo door gaat, loop je misschien wel op overspannenheid of een burn-out af.

Hoog tijd om het anders te gaan doen.

Je weet dat het tijd is om het anders te gaan doen. Anders was je ook niet hier terecht gekomen. Maar hoe? Je weet dat je meer rust wil hebben. In je lijf en in je hoofd. Maar hoe krijg je dat voor elkaar.
Op dit moment leef je op de automatische piloot. Niet bewust van al het gedrag dat je door je leven heen hebt aangeleerd. Op de automatische piloot hol je door van het ene naar het andere. Van taak naar taak. Van ’s ochtends wanneer je op staat tot je ’s avonds weer naar bed gaat. De automatische piloot bestuurt jouw leven én jouw gedachten.
Hoog tijd dus, om die automatische piloot te gaan herkennen en zelf het stuur weer in handen te nemen. Bewust en met aandacht je dag door gaan. Zodat je ook bewust betere keuzes voor jezelf gaat maken.

Laat mindfulness je helpen.

In de mindfulness training leer je die automatische piloot kennen. Door de stilte op te zoeken en je blik naar binnen te richten krijg je zicht op wat je aan het doen bent. En wanneer je daar weer zicht op hebt, ben jij in staat om zelf het stuur weer in handen te nemen.
Zo wordt je je ook weer bewust van je automatische gedachten, die de hele dag lekker doorratelen en je vertellen wat je allemaal nog moet, wat niet goed is of wat anders moet. Je ziet die gedachten komen én weer gaan. Ze hoeven niet meer te blijven hangen. Je kan ze weer loslaten. Zo creëer jij weer ruimte. Ruimte voor jezelf. Ruimte waarin jij weer goed voor jezelf gaat zorgen.

Ik ben Caspar van der Poel

Caspar van der Poel MindfulnessAls jij de rust in je hoofd en je lichaam weer terug wil vinden, dan ben ik er voor jou, zoals ik er de afgelopen jaren ook voor vele anderen ben geweest. Nadat voor mezelf al jaren de positieve effecten van mindfulness en meditatie heb mogen ervaren, besloot ik in 2015 dat het tijd was om deze ervaringen ook te gaan delen.

Ik volgde een opleiding tot Mindfulness Trainer voor fysiotherapeuten en sinds 2016 heb ik al vele groepstrainingen gegeven en weten Gemeenten, zoals Noordwijk en organisaties zoals VoorIeder1 mij ook te vinden voor mindfulness trainingen en workshops.

Vind ook de rust terug.

Rust is net als een katRust is net een kat. Ren er achteraan en ze zal voor je weg blijven rennen. Geef rust de kans om naar jou toe te komen. Dat is wat je in de training Mindfulness gaat leren.

In deze training van 8 lessen gaan we samen in een kleine groep, tot 8 deelnemers, aan de slag. 

 

Je gaat leren wat je automatische piloot is en dat deze, hoewel hij heel erg nuttig, je ook in een staat van onrust, spanning of stress kan houden. Je automatische piloot is er namelijk heel goed in om van de ene taak door te hollen naar de volgende, zonder een moment stil te staan bij wat je eigenlijk nodig hebt. Je eigen gedachten pushen je voort om maar bezig te blijven.
Je gaat leren om gedachten en gevoelens te zien voor wat ze zijn: impulsen die vanzelf opkomen en ook weer verdwijnen. Je hebt ze, maar je bent ze niet. Je hoeft jezelf er dus ook niet over te bekritiseren of je er continu mee bezig te houden. Je creëert ruimte tussen jezelf en jouw gedachten, waardoor je ze weer kunt loslaten en die rust in jezelf terugvinden.

Het is een ervaringsgerichte training en tijdens de lessen zullen we dan ook veel oefeningen doen en daarbij reflecteren op de ervaring van de oefening.
De stilte dag is een dag om te ervaren hoe het is om eens afstand te nemen van de hectiek van alle dag en écht een dag de ruimte te hebben om stil te staan bij jezelf. Cursisten vinden dit van te voren vaak heel spannend, maar na afloop van de dag is de ervaring vooral altijd erg bevrijdend.

Wat levert Mindfulness op?

Mindfulness is in de jaren 70 van de vorige eeuw begonnen als een training voor mensen met chronische pijn en stressklachten. Cursisten leerden zich anders te verhouden ten opzichte van hun pijn, waardoor het lijden aanzienlijk verminderd en ze veel beter om kunnen gaan met stress. In de decennia daarna is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness en zijn er ook zeer positieve resultaten gevonden voor het verminderen van terugval bij depressieve klachten. Maar daar blijft het niet bij. Doordat de ervaren stress sterk verminderd, heeft het een positieve invloed op het lichaam. Zo wordt het immuunsysteem sterker, verlaagt het de bloeddruk en verminderd het hyperventilatie klachten.
Je focus verbetert. Je maakt je keuzes meer bewust. Je creativiteit verbetert. En als kers op de taart ervaren cursisten meer tevreden en gelukkig te zijn.

Wat anderen zeggen

….Of ik wel eens gehoord had van ‘mindfullness’. Ja, als drukke eind veertiger met genoeg bagage had ik daar wel eens van gehoord, maar ik nam geen tijd om mij erin te verdiepen en het leek mij te ‘zweverig’ en vaag. ‘Leven in het nu’, verder dan dat kwam mijn kennis niet. Maar mijn motto is dat je pas een mening kunt vormen over iets, als je er echt genoeg vanaf weet, dus zei ik ‘ja’ tegen de 8 wekelijkse cursus van Caspar. Caspar weet de gedachtegang die ‘mindfullness’ heet zo goed toepasbaar en duidelijk te maken. Niets zweverigs aan en zeker niet vaag. Hij heeft mij zoveel tools gegeven om mijn gedachten in het positieve te sturen. Ook op mijn werk kunnen een aantal ademhalingen mij al helpen. Uiteraard is het niet zo dat na 8 weken mijn leven compleet veranderd is, maar op zoveel momenten op een dag zijn er kleine dingen waar ik vroeger in kon blijven hangen. Door de cursus van Casper kan ik die gedachten nu op een andere manier benaderen en dit maakt mijn leven op vele momenten een stuk lichter, makkelijker en daardoor leuker.
Franka
De mindfullness cursus van Caspar gaf mij veel inzicht en uiteindelijk steeds meer rust, in mijn leven. Tijdens en na de cursus geven de nieuwe inzichten, zoveel vertrouwen. Ik neem stappen die ik normaal niet durfde te nemen. Mijn bloeddruk is van te hoge, in een prachtige bloeddruk veranderd. Zelfs het stoppen met roken, is door de andere mindset, zoveel makkelijker. De mindfullness cursus was voor mij een hele fijne ervaring, in een ontspannen, vriendelijke sfeer. Bedankt Caspar. Dit neem ik de rest van mijn leven mee.
Gemma
De verschillende aangeboden thema's hebben mij bevestigingen, vertrouwen, handreikingen en een houvast gegeven om in het dagelijks leven toe te passen. Het huiswerk en de informatie nav elke les gebruik ik nog tot op de dag van vandaag. Heel bijzonder vond ik ook de stiltedag. Deze cursus koester ik de rest van mijn leven.
Joyce

Mindfulness Training

Ben jij er klaar voor om de rust in je hoofd en lichaam terug te vinden. Om je balans terug te vinden? Wacht dan niet langer en plan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Daarin bepalen we samen of wij een goede match zijn en of mindfulness het juiste pad is voor jou op dit moment.

   Startdatum Mindfulness training 7 mei 2024

Ben jij toe aan rust in je hoofd?

Meld je dan nu aan. Mail naar info@balans-praktijk.nl

 

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen