Je hoort er tegenwoordig heel veel over: Mindfulness. Zoveel zelfs...

Dat je er niet goed van wordt. Het is trendy. Lekker zitten mediteren tot je een ons weegt en regelmatig ‘mindful momentjes’ pakken.

Maar weet je, Mindfulness is echt veel meer dan dat. Het betekent bewust en zonder oordeel leven. Het is een manier van zijn. Leven vanuit Mindfulness, betekent dat je ieder moment, iedere ervaring die je hebt, accepteert. Juist omdat je de ervaring al hebt. Je kunt dat niet meer veranderen. Je kan vervolgens wel bewust kiezen hoe je van daaruit verder wil gaan.

Dat gaat niet vanzelf. Maar het levert je wel enorm veel op. 


🤯Mindfulness vermindert Stress: Mindfulness traint je brein om zich te concentreren op het huidige moment. Het hier en nu en de ervaring zoals die er nu is. Hierdoor verminder je het piekeren over de toekomst of het verleden.

🏹Mindfulness verbetert je Focus: Zoals je naar de sportschool gaat om je spieren te trainen en sterker te laten worden, zo oefen je mindfulness meditaties om je hersenen en je ‘aandachtsspier’ te trainen. Je focus wordt beter, waardoor je efficiënter kunt werken. Je aandacht wordt minder afgeleid door allerlei andere zaken en je komt weer makkelijker terug in het hier en nu.

🧡Mindfulness verbetert je Emotioneel Evenwicht: De Amygdala, een belangrijk onderdeel in je hersenen dat betrokken is bij stressreacties kalmeert en de prefrontale cortex, die verantwoordelijk is voor emotieregulatie, wordt sterker. Zo blijf je ook in stressvolle momenten beter in evenwicht.

🌱Mindfulness verhoogt je Veerkracht: Door Mindfulness in je dagelijks leven in te bouwen, zul je merken dat je ook veerkrachtiger wordt. Je bent beter in staat om met uitdagingen en tegenslagen om te gaan. Onder andere omdat je je niet meer verzet tegen de tegenslagen, maar weet dat je er ook mee om kunt gaan en bewust kiest voor hoe je dat doet.

💕Mindfulness versterkt je Relaties: Doordat je beter in contact staat met jezelf en jouw gevoelens en gedachten, ben je ook veel beter in staat om in het moment echt contact te maken met de mensen om je heen. Je relaties worden dieper en meer betekenisvol.

kopje theeNatuurlijk is het heerlijk om regelmatig even een kopje thee in alle rust te drinken, een wandeling in de natuur te maken en af en toe eens een meditatie te doen. Alleen, als je echt de voordelen van Mindfulness wilt plukken, dan vraagt dat meer van je. Dan vraagt dat, dat je mindfulness echt in je leven integreert. Onder andere door die dagelijkse meditaties en die Mindful momenten, maar veel meer nog door ook in alle andere momenten van je dag écht aandachtig aanwezig te zijn.
Ben jij er klaar voor om mindfulness in je leven te brengen? Kijk hier wanneer de volgende Mindfulness trainingen start.

MindfulnessOf heb je de behoefte om eerst eens van Mindfulness te proeven? Deze zomer zijn de Mindful Zomeravonden er weer. Avonden om in een kleine groep samen met Mindfulness bezig te zijn. Ik leid je door verschillende oefeningen heen en tussendoor is er steeds tijd voor reflectie. Een mooie kennismaking, voor als je er wat meer van wilt weten.

Deze avonden zijn geschikt voor beginners en mensen die Mindfulness beoefenen en het fijn vinden om in een kleine groep samen te komen.
Bel/app 06-19963803

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen