Wat is AcuSilk?

AcuSilk, ook wel bekend als meridiaan-kleurentherapie, is een behandelmethode binnen de acupunctuur.

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van naaldjes die op acupunctuurpunten in het lichaam worden geprikt, echter met de AcuSilk methode wordt gebruik gemaakt van natuurlijk gekleurde zijde die op acupunctuur punten of op te behabdelen gebieden wordt geplakt.

Deze zijde moet daar dan gedurende drie tot vijf dagen opgeplakt blijven om de stimulatie maximaal te laten plaatsvinden. AcuSilk is ontwikkeld binnen de antroposofie, waar men heeft ontdekt dat iedere meridiaan in het lichaam overeen komt met een bepaalde natuurlijke kleur. Wordt deze kleur met behulp van zijde, die op antroposofische wijze geverfd is, op specifieke punten of gebieden op het lichaam geplakt, dan geeft dit een uitwerking op de meridiaan die overeen komt met de betreffende kleur.

Bij welke aandoeningen is AcuSilk te gebruiken?

 • De AcuSilk behandelmethode is zeer goed te gebruiken bij acute (pijn)klachten zoals bij een blessure en in de behandeling van littekens die klachten blijven geven.
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan littekens die na een week of 3 nog rood en pijnlijk zijn, maar ook aan littekens die na jaren nog steeds gevoelig zijn. De natuurlijk gekleurde zijde heeft snel een positief effect op de klacht.
 • Ook brandwonden en littekens als gevolg van brandwonden zijn door middel van AcuSilk goed te behandelen
 • Daarnaast is AcuSilk ook goed te gebruiken bij de behandeling van verschillende huidafwijkingen, zoals bijvoorbeeld moedervlekken, wratten, lipomen en cafe-au-lait vlekken.
 • Voor alle overige klachten die worden behandeld met acupunctuur is de toepassing van AcuSilk ook mogelijk. Dit is vooral voor mensen die wel graag gebruik willen maken van de acupunctuur, maar die bang zijn voor naalden. Echter heeft bij de meeste aandoeningen de behandeling met naaldjes de voorkeur, omdat de behandeling met naaldjes daar een sterker effect heeft.

Hoe ziet een AcuSilk behandeling eruit?

Net als bij een normale behandeling acupunctuur, zal ook voor behandeling met AcuSilk een intake worden gedaan, om vervolgens met de polsdiagnostiek tot een diagnose te komen waarop behandeld kan worden.
Afhankelijk van wat er behandeld zal worden, worden er gekleurde zijde lapjes geplakt in het te behandelen gebied of op geselecteerde acupunctuur punten.
Daarna krijgt u een instructie mee naar huis, hoe u zelf thuis iedere dag de lapjes moet plakken om een gewenst resultaat te krijgen. De lapjes moeten dagelijks ververst worden. Dit moet gedurende drie tot vijf dagen.

Acupunctuur en AcuSilk

AcuSilk is ook prima te combineren met reguliere acupunctuur. Bent u bijvoorbeeld al onder behandeling voor acupunctuur of wilt u met reguliere acupunctuur behandeld worden, maar heeft u bijvoorbeeld ook last van een litteken of moedervlek, dan kunnen we deze altijd ook met AcuSilk behandelen. Dit valt dan binnen de acupunctuur behandeling.

 

 • Gemeente Noordwijk
 • Voor ieder 1
 • Goud [z] Waard
 • Marilou Event Support
 • Conn-x-e
 • Harteveld trainingen