Hoe ziet een behandeling acupunctuur er uit?

Voor een behandeling door middel van acupunctuur kunt u zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist bij mij terecht.

De eerste keer dat u binnenkomt voor een acupunctuur behandeling, zal er een intake worden gedaan. Doormiddel van deze intake wordt er een analyse gemaakt van het gezondheidsprobleem waarvoor u komt.

Tevens zal er tijdens deze intake berekend worden wat uw persoonlijke energetische constitutie is, dit is voor het werken met de klassieke acupunctuur van belang, om u (op een dusdanige wijze) te kunnen helpen met een behandeling die specifiek op u als persoon van toepassing is.

Wanneer deze gegevens zijn genoteerd, zal u worden gevraagd om op de behandelbank te gaan liggen en gaan we over op het stellen van de diagnose door middel van het kijken naar bepaalde lichamelijke kenmerken. Hiervoor hoeft u in principe alleen uw schoenen en sokken uit te doen en eventuele sierraden rond de pols en/of uw horloge af te doen.

Het belangrijkste onderdeel van de diagnose, is de polsdiagnose. Deze vertelt mij hoe uw Qi op dat moment in uw lichaam functioneert. Op basis van die gegevens kan ik dan een behandelplan maken en gaan we over op het daadwerkelijk behandelen.

Ik zal dan enkele punten kiezen die een gunstige uitwerking hebben op uw Qi, om deze weer op te bouwen of te balanceren/harmoniseren. In deze punten prik ik dan een klein naaldje.

Vervolgens blijft u even een tijdje rustig liggen, tot het gewenste resultaat van de behandeling is bereikt. Dit controleer ik door tijdens de behandeling af en toe de pols te voelen. Om de behandeling af te ronden, verwijder ik de naaldjes en laat ik u weer rustig overeind komen.

We maken een vervolgafspraak en continueren op deze wijze de behandeling.

Bij Balans Praktijk gelden de volgende tarieven:

Eerste consult: intake + behandeling 68,50 euro
Vervolg consulten 57 euro

Acupunctuur wordt door de verschillende zorgverzekeraars verschillend vergoed. Raadpleeg hiervoor
de polis van uw zorgverzekeraar, of kijk op de website van de NVA, daar is ook een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars te vinden.

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen